Waarom wil je hier werken

Waarom wil je hier werken?
in 3 stappen tot een goed antwoord komen

De meesten vinden het één van de moeilijkste vragen van het sollicitatiegesprek: Waarom wil je hier werken? of Waarom zouden wij voor jou moeten kiezen? Met een goed antwoord kan jij je onderscheiden van je medesollicitanten. 

Waarom wil je hier werken? - Hays.nl

Waarom wil je hier werken?

Veel kandidaten zijn geneigd om deze simpele vraag te beantwoorden met "Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging" of "Het lijkt me leuk om voor dit bedrijf te werken". Maar zo'n antwoord is een gemiste kans om je te onderscheiden van andere kanshebbers.

Wij leggen uit hoe je in 3 stappen tot een sterk antwoord komt.

1. Leg uit waarom jij gepassioneerd bent over het bedrijf

Mensen die gepassioneerd zijn over het bedrijf waarvoor zij werken, presteren vaak goed en doen er alles aan om succes te behalen, zowel op persoonlijk vlak als voor het bedrijf.

Kom meer te weten over de organisatie en laat passie en enthousiasme zien. Maak de koppeling tussen de waarden van het bedrijf en jouw eigen waarden. Wat trekt je daarin aan en waar zie jij overeenkomsten met jezelf als professional.

2. Leg uit waarom je gepassioneerd bent over de functie

Goed zijn in je werk is belangrijk. Net zo belangrijk is het feit dat je ook daadwerkelijk plezier hebt bij de werkzaamheden.

Wanneer je de vraag "Waarom wil je hier werken?" beantwoordt: toon dan je passie en enthousiasme voor de rol, door te benadrukken welke specifieke onderdelen van de rol jou zo aanspraken toen je de functiebeschrijving voor het eerst las, en waarom.

3. Leg uit hoe deze functie past binnen de ontwikkeling van jouw carrière

Als kandidaat wil je ook op de lange termijn jezelf blijven ontwikkelen en waarde kunnen toevoegen aan het bedrijf. Maak duidelijk op welke manier jij verwacht als professional te kunnen groeien in de functie. Waarom denk jij dat juist deze organisatie een goede plek daarvoor is?

Andere redenen om dieper in te gaan op de vraag waarom men voor jou moet kiezen

Ook wanneer je nog niet uitgenodigd bent voor een gesprek, helpen bovenstaande punten je bij het zoeken naar een nieuwe baan.

Door na te denken over de vraag waarom wil je hier werken, kom je erachter naar wat voor functie je op zoek bent en welke waarden bij jou passen. Je kan gerichter solliciteren, eenvoudiger je cv op maat maken en je schrijft in een handomdraai een krachtig personal statement.

Bekijk hier de meest gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek of lees welke vragen jij zou kunnen stellen.

block carriere advies logo

Carriere Advies - hays.nl

block download gids sollicitatiegesprek

Gratis gids met tips voor sollicitatiegesprekken

Wij maakten een gratis gids met tips voor een succesvol sollicitatiegesprek.

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl