Wees open-minded

5 redenen om open-minded te zijn tijdens uw carriere

De laatste tijd trekt de arbeidsmarkt steeds meer aan en de werkloosheid daalt. Dit zorgt voor meer mogelijkheden en minder onzekerheden op arbeidsgebied. Waar werknemers in het recente verleden minder openstonden voor verandering van werkomgeving is dat tegenwoordig vaker het geval.

Wees open-minded - Hays.nl

Carrièreplanning is een zeer belangrijke tool om uw doelen te bereiken, en het is waardevol daarbij ook een deel flexibiliteit in te passen. Het is aan te raden om open te staan voor nieuwe uitdagingen die uit zichzelf opkomen.

In dit artikel leest u de redenen waarom u ‘open-minded’ moet zijn tijdens uw carrière.

De meeste beginnende werknemers hebben een diploma in een bepaald veld en stromen normaal gesproken in een aanverwante functie het werkleven binnen. Ze worden geïnspireerd om op te klimmen naar ‘hogere’ posities binnen dat gebied en ondergaan verder geen grote veranderingen qua werkgebied.

Er zijn andere werknemers die tussen verschillende industrieën switchen of zelfs van de ene functiegroep naar een andere veranderen. Voor deze personen, degenen die veranderingen omarmen en een minder strakke lijn volgen, opent deze houding nieuwe verrassende deuren. Het vertrouwen om buiten uw comfortzone te treden is hierbij van essentieel belang.

Wanneer u zich op een kruispunt in uw carrière bevindt, is het belangrijk dat u de mogelijkheden goed overdenkt, maar tegelijk beseft dat deze ene beslissing niet altijd de rest van uw carrière bepaalt. Met een flexibele houding ten opzichte van uw carrière en de kennis dat switchen steeds meer geaccepteerd wordt dan voorheen, kunnen er zeer waardevolle mogelijkheden op uw pad komen.

1. Verbreed uw horizon

Hays adviseert om uw tijd effectief te gebruiken en de voordelen in te zien die persoonlijke ontwikkeling met zich meebrengt. Gebruik dus een vrij uurtje om uw LinkedIn profiel te updaten of op te bouwen en maak connecties met meer mensen in uw professionele netwerk. Overweeg om extra cursussen of opleidingen te volgen om uw skills en kennis te verhogen.

2. Wees een slimme netwerker

Wees ervan bewust dat iedereen die u ontmoet in een professionele setting een potentiele waardevolle connectie kan zijn, voor nu of in de toekomst. Zonder hier een connectie mee te maken verliest u wellicht een interessante mogelijkheid, u weet ten slotte nooit wanneer u deze persoon nodig heeft. We spraken in een eerder artikel al eens over netwerken.

3. Doe uw oogkleppen af

Beklim de carrièreladder nooit met uw oogkleppen op. Kijk rond naar andere functies of afdelingen waar uw skills wellicht naar te verplaatsen zijn. Het hebben van cross-functionele skills en kennis is een hooggewaardeerde eigenschap, vooral op senior-level.

4. Laat uzelf zien

Grijp de mogelijkheden aan om additionele of andere verantwoordelijkheden op te pakken in uw team of organisatie. Deze verantwoordelijkheden geven u meer ervaring en inzichten. Het laat daarnaast zien dat u een nieuwsgierige mindset heeft en positief tegenover verandering staat.

5. Vind een mentor

Mentoren kunnen u helpen de juiste stappen te maken en daarnaast kunnen ze nieuwe inzichten geven welke wellicht leiden naar innovatieve ideeën. Het kan waardevol zijn om eens te spreken met iemand die ver van de situatie af staat om objectief advies te krijgen.

We hopen dat u iets aan deze tips heeft en inziet dat een ‘open-minded’ houding veel kan opleveren. Hays kan helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Als één van de grootste recruitment specialisten wereldwijd plaatst Hays gekwalificeerde kandidaten in vaste, tijdelijke, interim of contracting jobs.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt u bij het maken van de juiste keuzes in uw carrière

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

block carriere advies meest gelezen