Goede voornemens na de zomer

6 goede voornemens voor een sterke start na de zomer

Verspreid over de maanden juli en augustus gaan de meesten op vakantie en daarbij zie je dat de zaken binnen organisaties vaak wat rustiger verlopen. De zomer wordt niet voor niets komkommertijd genoemd. In de maand september wordt er bij veel bedrijven dan ook weer een flinke tand bijgeschakeld. Reden te meer dat u met hernieuwde energie voor de aankomende periode op carrièregebied een paar goede voornemens opstelt.

Goede voornemens - Hays.nl

In ons persoonlijke leven zien we ze vaker; voornemens. Meer sporten, piano leren spelen of vaker uit eten. Ook als het uw carrière aangaat is het belangrijk om stil te blijven staan bij wat u wilt bereiken of wat u extra aandacht wilt geven. Het kan erg motiverend werken en voor focus zorgen als u een lijstje opstelt van de zaken die u wilt bereiken, al dan niet op de korte termijn. Zorg ervoor dat u het lijstje vaak ziet, zo ervaart u progressie over wat u mogelijk heeft bereikt en wordt u herinnert om gepassioneerd de doelen te blijven nastreven. Wij kunnen niet voor u persoonlijk spreken, maar hierbij geven wij u zes veelvoorkomende of effectieve doelen:

1. Ik wil een nieuwe vaardigheid (skill) leren

Een nieuwe vaardigheid aanleren, zoals coderen, zal u niet alleen verreiken, maar ook uw marktwaarde zal toenemen waardoor er nieuwe mogelijkheden op uw pad kunnen komen. Het zou zelfs kunnen leiden tot een geheel andere carrière en kan er aan bijdragen uw set van vaardigheden relevant te houden voor de banen van de toekomst.

2. Ik wil mijn netwerk uitbreiden

Netwerken wordt omschreven als één van de krachtigste marketingtactieken op het persoonlijke vlak. Uitbreiding van uw netwerk, met andere woorden een toename van het aantal relaties, zijn een vliegwiel voor succes. Mensen doen namelijk graag zaken met de personen die ze aardig vinden en vertrouwen. Om uw netwerk uit te breiden kunt u bijvoorbeeld vaker naar zakelijke of branche bijeenkomsten gaan. Bereid u waar mogelijk voor op wie daar aanwezig zullen zijn, doe wat onderzoek en zorg ook dat u interessante onderwerpen paraat heeft om over te praten. Voeg na het evenement de gesprekspartner(s) toe op LinkedIn. Laat ook een persoonlijk bericht achter. Überhaupt vormt LinkedIn een effectieve tool om gemakkelijk uw netwerk te vergroten. Ons advies: houd het relevant en zakelijk.

3. Ik wil meer vertrouwen hebben als ik spreek in het openbaar

Wanneer u een oncomfortabel gevoel krijgt van spreken in het openbaar, zoek dan online naar trainingen of analyseer bijvoorbeeld hoe de experts spreken bij TED. En, oefen. Overkomen als een ervaren spreker is een zeer waardevolle vaardigheid waarmee u kunt opvallen.

4. Ik wil elke dag iets goeds bereiken

Uzelf beloven om elke dag op persoonlijk of professioneel gebied iets goeds te bereiken zal bijdragen aan uw gevoel van zingeving. Ook kan het u positief uitdagen iets nieuws te leren. Dit doel hoeft niet noodzakelijk iets persoonlijks te zijn. Iets bereiken namens iemand anders, bijvoorbeeld het team of de organisatie, is ook belangrijk en zal ook voldoening geven.

5. Ik wil minder stress

Iedereen wil een leven zonder stress en gelukkig zijn er genoeg manieren om in elk geval de stress te verminderen. Want over lijstjes gesproken; overzicht houden in uw activiteiten vermindert de kans op een druk gevoel. Maak een to-do lijst en start de werkdag direct met het uitvoeren van de zwaarste, moeilijkste of meest intensieve taken van die dag. Het nemen van deze horde zal u een voldaan gevoel en energie geven voor de resteren taken. 

6. Ik wil een promotie

Alleen het opschrijven van deze zin vormt al de eerste stap in de richting van promotie. U kunt een promotie krijgen door uw vaardigheden te laten zien en resultaten te behalen. Promotie als doel stelt u in staat de voortgang bij te houden. En een promotie kan sneller plaatsvinden dan u aanvankelijk dacht.

Ter afsluiting

Dat waren ze, een paar ideeën voor uw persoonlijke carrière-bucketlist voor uw doelen en ambitie. Het maakt niet uit of u deze doelen opstelt voor het aankomende kwartaal of voor de komende vijf jaar, of in welke fase van uw carrière u zich ook bevindt. Met een simpel lijstje kunt u op een effectieve manier formuleren wat u wilt bereiken en op welke wijze u dat voor elkaar kunt krijgen.

block volg hays op social

Volg Hays op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.nl      Volg Hays op Instagram - Hays.nl      Volg Hays op YouTube - Hays.nl      Volg Hays op Facebook - Hays.nl

block carrièreplan training

Gratis carrièreplan training

Hays heeft een gratis carrièreplan training. Het helpt je bij het maken van de juiste keuzes in je carrière.

block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Zoek vacatures

block carriere advies meest gelezen